Vriendenkring

Het klooster bestaat niet alleen uit de monialen die hier wonen.
Om het klooster heen is een vriendenkring ontstaan van gelovigen die van dichtbij of van ver weg het bestaan van het klooster steunen.

U kunt het klooster op verschillende manieren steunen:

* Door uw gebeden voor het klooster.
* Door bij uw bezoek aan het klooster de zusters zo nodig te helpen met diverse klusjes.
* Door het klooster financieel te steunen.

Voor de financiële steun aan het klooster is een gelijknamige Stichting opgericht: Stichting Geboorte van de Moeder Gods. Deze Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41182557 en ze heeft de ANBI-status. Rekeningnummer: NL64 TRIO 0390 3597 69


U kunt het klooster financieel steunen
* door een legaat na te laten aan de Stichting Geboorte van de Moeder Gods in uw testament, of de Stichting als erfgenaam te benoemen;
* door een gift over te maken op de bankrekening, of door te kiezen voor een periodieke uitkering.

Een Periodieke Uitkering betekent: een vaste gift beloven over minstens 5 jaren. Het is niet meer nodig om een Periodieke Uitkering bij een notaris te laten opmaken; u kunt een formulier downloaden van de internet site van de belastingdienst. Dit formulier heet: Overeenkomst Periodieke gift in geld.
Of download het hier: overeenkomst

Wat gebeurt er met de giften aan de Stichting?

Door de jaren heen zorgt de Stichting allereerst voor de vaste lasten van het klooster: de huur van het pand (nu erfpacht), de verwarming, elektra en onderhoud van kapel, zusterhuis en gastenverblijf.
Ook zijn er belangrijke voorzieningen bijgekomen: het nieuwgebouwde gastenverblijf, de grote aanbouw aan het bestaande zusterhuis, renovaties in het zusterhuis en de ontvangstruimte naast de kapel.

Recentelijk is het kapelletje naast de parkeerplaats, de Hodigitria-kapel gerenoveerd. Dit kapelletje is een fijn plekje waar de bezoekers bidden voor een behouden reis, en door de vorm van een torentje is het ook een soort landmerk in de omgeving.

Plannen

Vóór het jaar 2024 moeten asbestdaken zijn gesaneerd. De kapel en de ontvangstruimte ernaast (archondariki), een voormalige kippenschuur, hebben een dak met asbest-platen. Graag zouden we van deze gelegenheid gebruik maken om het dak beter te isoleren. Hoe eerder hoe beter, want in de winter hebben we hoge stookkosten en in de zomer is het in de kapel (direct onder het dak) vaak tropisch heet. Daarnaast zijn ook de muren en kozijnen van de kapel toe aan groot onderhoud: ook daar hebben we dan de mogelijkheid voor betere isolatie en ventilatie. Het interieur van onze - inmiddels zo geliefde - kapel zal naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde kunnen blijven.


voor het laatste nieuws over deze renovatie ga naar : renovatie

Hartelijk dank aan allen die het klooster steunen.

For those who want to donate from abroad:

from within EU:

You can use the BIC/Swift number: TRIONL2U (with capitals!)
and then the bank number: 0390 3597 69;


From outside Europe: the same BIC/Swift number, but you also have to add the address of the bank:

Triodos Bank Nederland
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist
The Netherlands


Banks abroad know these procedures.

Eeuwige gedachtenis! - Moeder Maria - juni 2016